Hålla ett renare hem

Inredning i all ära, men vill man hålla snyggt krävs det lite mer än att bara ha ett bra öga för möbler och hur man placerar dem. Här tar vi oss en titt på nägra tips man kan använda sig av för att hålla hus och hem rent och fint.

Städhjälp

städare_368560808Tyvärr är det ju så att städa kan ta en hel del tid, speciellt när man gör det mer sällan. Regelbunden städning är faktiskt något som i längden sparar tid, men samtidigt är det inte alla som regelbundet kan ta sig denna tid. Eller vill för den delen. Det första man då kan rekommendera till dessa personer är att överväga möjligheten att skaffa städtjänst.Något man som ansvarsfull och bra människa egentligen borde kolla upp är att de som gör detta jobb har bra villkor i sitt arbete. Detta är något som tyvärr inte alltid står i centrum för städföretagen. Men som en städfirma i Örnsköldsvik säger:

”…människan är det viktigaste i företaget, både du som kund och du som medarbetare, vi gör alltid vårt bästa för att alla ska vara nöjda.”

Städtips

Som vi sa ovan är regelbunden städning faktiskt ett effektivt sätt att underlätta städningen. På så sätt hinner inte smuts och annat sätta sig och blir enklare att ta bort när det väl städas. Det är helt enkelt i förebyggande syfte man ska se till att städa.Ett bra ställe att börja på är med utrustningen. Bra produkter och material kan göra stor skillnad när man ska städa. Och saker av hög kvalitet har ju även en tendens att hålla längre och är därför ofta värt priset. Några saker man alltid ska ha tillgång till är:

  • Trasor
  • Svampar
  • Skurborste
  • Såpa
  • Allrengöring
  • Crémerengöringsmedel
  • Dammsugare
  • Svinto

Med dessa klarar man av massor av olika situationer och fläckar. För mer specialiserade jobb kan så klart även annat krävas.Tänk även på storstädningstillfällena. Det finns en anledning till varför vi fortfarande har konceptet vårstädning. Genom att ett par gånger om året ta och gå igenom moment man annars inte gör håller man det mesta i hemmet i bättre skick.Dra nytta av goda tips men luras inte av myter inom städning. Faktakolla saker och ting för att garantera att du arbetar med rätt information och redskap.