Är ditt hem redo för juletider

Med december bara runt hörnet kommer ju även juletiderna väldigt snabbt. Och även om du kanske inte är en av dem som sätter upp julpyntet förrän senare, är det fortfarande värt att ta dig en titt på de dekorationer du har och huruvida något behöver uppdateras.

Köp nytt i god tid

De flesta har som tradition att sätta upp mer eller mindre allt julpynt på en och samma gång. Och finns det saker som kanske gått sönder eller bara behöver uppdateras är det ju skönt att ha gjort det i god tid. 

Kolla julbelysningen

Om det är något du vill vara extra noga med är det julbelysningen. Du har säkert stött på situationen där en eller annan lampa slutat lysa och behöver bytas ut. Och vill du vara förberedd för detta är det bra om du har ett antal extralampor liggandes i garderoben. Om de dock är slut är det lika bra att ge sig ut och fylla på förrådet något. Då kan du åtminstone spara dig själv lite tid nästa år om inget annat.

Börja med julbaket

En annan sak som ju hör till julen är ju bakverken. Och att börja baka lite pepparkakor och annat är ju ett perfekt sätt att inleda juletiderna oavsett om du har börjat pynta eller inte. Passa gärna på att testa något nytt detta år utöver vad du vanligtvis brukar fylla kakfaten med.