Innan du renoverar badrummet

Att ta sig an projektet att renovera badrummet är alltid ett stort steg. Det kommer ofta kosta ganska mycket och dessutom ta tid. Noggrann planering kommer att vara en väldigt viktig del av allt. Här kommer några tips på saker du bör tänka på innan renoveringen.

Går det att förnya utan renovering?

En vanlig anledning till att vilja renovera badrummet är för att man inte tycker det ser fint ut. Och det kan absolut vara en bra anledning. Men det är viktigt att tänka på varför man känner detta och kanske först se efter om det finns sätt att förnya badrummet utan att totalrenovera det. Kanske bara något så enkelt som att sätta upp kakeldekor kan ge en annan känsla? Eller att byta ut duschkabinen eller badkaret?

Hur står det till med avloppet?

Avloppet är en kritisk del av vilket hus som helst och något som man alltid vill hålla i gott skick. Regelbundna inspektioner av badrummet är något många experter rekommenderar, men tyvärr inte något vi alla gör. Innan en renovering kan det dock vara klokt att anlita någon som tittar på det först. Om ett rör behöver fixas eller bytas ut får man ju ofta bättre tillgång till detta under renoveringen.

Kan du höja bostadslånet?

Som sagt kostar en badrumsrenovering oftast en rejäl slant. Och att betala detta ur egen ficka är det nog få som kan eller vill. Av denna anledning är det bra att först höra med banken och se om det är möjligt att höja bostadslånet för att finansiera renoveringen. Detta är ofta något som ser som en investering i huset och höjer värdet på det. Vilket betyder att det oftast är möjligt att göra. Men det finns inga garantier.