Blanda gammalt och nytt

Inredningen är det perfekta området att leva ut sin kreativa sida och man ska alltid våga testa nya saker. Det finns många olika inredningsstilar att hämta inspiration från idag och just tänkte vi titta lite mer på att kombinera både gammat och nytt i inredningen sin.

Det tar tid

Det man dock måste vara medveten om är att bygga upp en inredning som anammar både gamla och nya stilar är inget som händer på en dag. Det kommer att ta tid att skapa en sådan stil där man verkligen känner att man funnit en bra balans. Man ska alltså inte gå in med tanken att detta är lika enkelt att fixa som en standard IKEA-rum.

Gammal stil i modern tappning

Ibland kan man även hitta objekt som var väldigt populär förr och som de flesta skulle förknippa med äldre stil, men som finns i mycket mer moderna snitt. Ett bra exempel på detta är ju braskaminen; något som fanns i många hus förr och var väldigt viktiga för uppvärmning. Idag kan man hitta mycket mer moderna varianter som kan vara ett perfekt sätt att koppla samman gammalt och nytt.

En del av ens personliga stil

Den bästa anledningen till att blanda både gammalt och nytt är att man kan verkligen visa sin egen personliga stil. En modern soffgrupp kring ett antikt bord, en kristallkrona ovanför ett väldigt stilrent matsalsbord och mycket annat är fullt möjligt att passa ihop om man bara ger sig den. Tänk till exempel på att mycket som får saker att passa ihop är inte bara form och stil utan även färgerna. Kan man matcha färger men i olika stilar kan det ofta se väldigt naturligt ut ändå.