Detaljerna som gör din inredning

Heminredning är viktigt för hur vi mår. Hemmet ska vara vår trygga punkt i tillvaron och då spelar inredningen en stor roll för vårt välbefinnande. Men hur går du tillväga? Steg ett är att fundera över vilken grundstil du vill ha i ditt hem. Kanske består interiören fortfarande lite grand av ett hopplock från tidigare bostäder? Idag trendar den nordiska designstilen över en stor del av världen, med ljusa färger och vackra naturliga material av hög kvalitet. Den har ett tidlöst uttryck som är lätt att tycka om, och kombineras ofta med komponenter från asiatisk formgivning, bland annat från Japan.

Skapa en personlig stil

inredningNär du väl har skapat grunden i din inredning börjar det som kanske är ännu roligare, nämligen att sätta den där sista touchen som gör att det känns personligt. Det kan du till stor del göra med utvalda accessoarer.  Ett exempel är plantor och gröna växter, som du arrangerar i vackra krukor eller som klätterväxter på någon typ av spaljé eller liknande. För att utnyttja utrymmet maximalt kan du även hänga vissa plantor i till exempel en fönsternisch, eller helt enkelt från taket. Numera finns det mycket att välja från utan att behöva gå runt i fysiska butiker. Bland annat hos Greengosmart.se kan du hitta något snyggt online.

Tänd ett ljus

Utöver växter är levande ljus något som verkligen bidrar med stämning i hemmet, oavsett årstid och tillfälle. Levande ljus kan också varieras i det oändliga, med olika typer av ljusstakar, för kron- eller antikljus, värmeljus respektive blockljus. Genom att välja ljus med olika färg och utseende kan du enkelt bygga upp vackra stilleben med andra objekt, som är ett enkelt sätt att variera inredningen utan att utföra några större förändringar. På sommaren är det mysigt att ta med sig en ljuslykta ut på balkongen eller i trädgården, som får brinna medan ni låter kvällen klinga av i den ljumma luften.