Tavlor, en del av inredningen

Likaväl som vi har mattor och möbler i vår inredning så gäller det att skapa något som passar på våra väggar. Vi vill gärna hänga upp något så att inte väggarna känns allt för kala. Tavlor är en självklar del av vår inredning. Vissa tycker om modern konst andra tycker om konst som funnits med länge.

Hur hänger du tavlor?

Hur ska vi då tänka när vi hänger våra tavlor? Det finns många olika sätt att hänga sin konst och det hänger många gånger på dig som betraktare vad som du tycker om och hur du vill visa upp dina tavlor. Liten vägg, stor vägg, små tavlor, stora tavlor. Det kan se väldigt olika ut för oss alla och hur våra rum ser ut och vilken typ av tavlor som vi har. I de flesta fall så vill man inte hänga tavlorna för högt upp. Se till så de hamnar på en lagom nivå och om du har flera tavlor på rad så bör de ligga i linje med varandra i överkant.

Skaffa dig tavlor du tycker om

Se till att skaffa dig de tavlor som du tycker om. Gamla fasters tavla med ett gråtande barn kanske inte är vad du vill ha på din vägg. Köp hem det som du gillar och som du kan med stolthet hänga upp på dina väggar. Du kan med fördel hänga flera tavlor tillsammans på en och samma vägg om det är en tillräckligt stor vägg. Fyll dock inte upp väggarna med för många tavlor utan gör ett urval. Har du mycket konst hemma så kan du med fördel byta ut emellanåt likaväl som du byter gardiner eller mattor i ditt hem.