Förbereda källaren för inredning

Det finns en hel del hus som har betydligt större boyta om man räknar med källaren. Tyvärr är ju fallet att den oftast bara används som förråd och liknande. Men med rätt verktyg kan man dock göra om källarvåningen till något mycket mer.

Det här med fukt

källare_215654728Fukt i källaren är ett välkänt problem som drabbar många. Många saker bidrar till detta, som dålig ventilation, för låg temperatur, tvättstuga i källaren och för få fönster. En god nyhet är dock att det finns metoder som kan fixa dränering utan att behöva gräva. Detta förhindrar att extra fukt tar sig från marken och in i huset.Kan man sedan ta och fixa med ventilationen har man tagit två stora steg mot att få en inredd källare. Det gäller dock att man väljer rätt typ av fläkt för att få den bästa möjligheten till detta.

Ett bra golv

Källargolv är ju som bekant oftast kall och rå. Vilket är anledningen till alla mattor som förr eller senare hamnar där. Att lägga golv i källaren kan ju vara lockande och det kan absolut fungera, så länge man gör det rätt. Många kanske nu börjar tänka i banor som golvvärme. Men golvvärme är egentligen endast något för redan ordentligt isolerade golv, vilket ju inte är fallet i källare. Istället kan man titta på mekaniskt ventilerade golv, som inte bara hanterar fukt utan även blir varmt att gå på.

Väggarna

Hur man gör med väggarna är ju naturligtvis upp till var och en. Somliga föredrar att ha kvar dem som de är medan andra vill sätta upp något mot dem. Gör man detta ökar så klart kravet på varma väggar, vilket betyder ordentlig isolering på utsidan av huset. Väljer man att måla väggarna bör man hålla sig till silikatfärg som kan andas.