Olika sätt att öka boytan hemma

Alla har säkert vid ett eller annat tillfälle tänkt på hur det skulle vara med lite mer boyta hemma. Kanske bara ett litet rum till kan ge oanade möjligheter för en hobby eller liknande. Och det finns faktiskt ett par olika alternativ tillgängliga den som verkligen är motiverad.

Renovera biarea

Biarea kan betyda ett par olika saker. Inkluderat i detta kan vara utrymmen i vind och källare som inte är anpassade för att bo på. Har du sådan yta i ditt hus kan du absolut börja titta på möjligheten att renovera detta. Det handlar oftast om att göra det lite välisolerad som resten av huset, eventuellt även att bygga riktiga innerväggar och golv.

Bygga attefallshus

Har du dock ingen bra biarea att renovera, men du har en del utrymme på själva tomten, kan du istället överväga att skaffa ett attefallshus. Fördelen med detta projekt är att så länge du håller dig inom de förutbestämda gränserna behöver du inte bygglov för att få sätta upp det. Och ett attefallshus kan byggas som ett åretruntboende komplett med både kök och badrum om du så önskar.

Bygga ut huset

Har du dock inte tillräckligt med tomtyta för att bygga en helt separat byggnad, även om den inte är så stor, kanske det passar bättre att göra en utbyggnad av huset? Detta är dock ett väldigt omfattande projekt och något du nästan säkert kommer behöva ta in en eller annan hantverkare för att få så säkert och bra som resten av huset. Utbyggnader kan göras på ett par olika sätt. Även om du inte kan bygga ut på längden eller bredden på grund av närhet till tomtgränsen kan du faktiskt välja att bygga en till våning. Men det är nog det största också